Loading Events

Upcoming Events

Events Search and Views Navigation

Event Views Navigation

May 2019

30May

Hemelvaartsdag: pontificale H. Mis

Vanwege het hoogfeest van de hemelvaart van de Heer viert bisschop Harrie Smeets de pontificale H. Mis. Vocale medewerking verleent het Hertens Mannenkoor.

Find out more »

June 2019

01June

Torenbeklimming

Elke eerste zaterdag van de maanden april tot en met oktober is er gelegenheid tot beklimming van de kathedraaltoren. Zo ook in juni. Om 13.30 uur of 14.30 uur of 15.30 uur kan de toren onder leiding van een gids beklommen worden. Onderweg zijn er tussenstops bij het majestueuze orgel en bij de vijf luidklokken. Op de omgang op 75 meter kan men rondom de torenspits lopen en genieten van een prachtig uitzicht over de stad en verre omstreken met (bij helder weer) een zicht van wel 25 kilometer ver. De beklimming over de bijna driehonderd traptreden inclusief uitzicht en terug naar beneden duurt circa 40 minuten. Entree: 2 euro per persoon, kinderen 1,50 euro.

Find out more »
09June

Pinksteren: pontificale H. Mis

Vanwege het hoogfeest van Pinksteren - het feest waarop christenen gedenken dat God de H. Geest zond om ons bij te staan - viert bisschop Harrie Smeets de pontificale H. Mis. Vocale medewerking verleent de Gregoriaanse Schola Sancti Christofori.

Find out more »
10June

Tweede Pinksterdag: extra H. Mis

Vanwege het hoogfeest van Pinksteren is er op Tweede Pinksterdag (maandag) een extra H. Mis, naast de wekelijkse zondagse eucharistieviering.

Find out more »
+ Export Events