Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Zoek Evenementen

Evenement Views Navigation

Evenementen Search

november 2018

24november

Light-time

Evangelisatieviering in en om de kathedraal, waarbij mensen buiten de kerk worden uitgenodigd om binnen in de kerk een kaarsje op te steken bij het uitgestelde Allerheiligste. Binnen in de kerk klinkt zang en gebed en kan de persoonlijke zegen worden ontvangen.

Meer weten »

december 2018

02december

Kathedraalconcert

A ceremony of carols van Benjamin Britten, From the Bavarian Highlands van Edward Elgar en het Adagio for Strings van Samuel Barber. Die drie composities klinken tijdens het Kathedraalconcert dat deze middag verzorgt wordt door het Toonkunstkoor Roermond onder leiding van Pieter Cox. Meer info en kaarten bestellen: www.toonkunstkoorroermond.nl.

Meer weten »
08december

Bisschopswijding

Tijdens een pontificale eucharistieviering wordt mgr. Harrie Smeets gewijd tot bisschop en geïnstalleerd als 24e bisschop van Roermond. De bijzonder plechtige viering begint om 10.30 uur en is alleen bij te wonen met speciale toegangskaarten. Ook wordt de viering live op televisie uitgezonden door de KRO via NPO 2  en via de regionale tv-zender L1. Meer informatie: www.bisdom-roermond.nl

Meer weten »
13december

Nightfever

Evangelisatieviering in en om de kathedraal.

Meer weten »
15december

Light-time

Evangelisatieviering in en om de kathedraal.

Meer weten »
16december

Kathedraalconcert

Gratis toegankelijk concert door brassband Merum in samenwerking met Jeugdorkest HeMeO, Brass Band Limburg, organist Gerard Sars en zangeres Margriet Laumen-Schlösser.

Meer weten »
24december

Nachtmis

Pontificale nachtmis bij gelegenheid van het hoogfeest van de Geboorte van de Heer (Kerstmis) door bisschop Harrie Smeets met vocale medewerking van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor. Deze viering is voor iedereen vrij toegankelijk; er zijn geen toegangskaarten nodig.

Meer weten »
25december

Kerstmis

Pontificale dagmis bij gelegenheid van het hoogfeest van de Geboorte van de Heer (Kerstmis) door hulpbisschop Everard de Jong met muzikale medewerking van fanfare Sint Wiro - 't Reutje uit Sint-Odilienberg

Meer weten »
26december

Tweede Kerstdag

Feestelijke eucharistieviering op Tweede Kerstdag

Meer weten »

januari 2019

01januari

Nieuwjaar

Op Nieuwjaarsdag (dinsdag 1 januari) is er in de kathedraal om 11.30 uur een pontificale H. Mis door bisschop Harrie Smeets. Deze dag is er in de middag GEEN openstelling.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen