Nieuw kathedraalorgel ingezegend

Nieuw kathedraalorgel ingezegend

Bisschop Harrie Smeets heeft op Palmzondag, 14 april, het vernieuwde orgel van de kathedraal ingezegend. Het orgel werd in de afgelopen jaren volledig vernieuwd. Aansluitend gaf Jean Pierre Steijvers, vaste organist van de kathedraal, samen met Hiroko Inoue een indrukwekkend concert op het orgel, als dank-je-wel aan de vele donateurs en grote sponsoren.

Direct na de inzegening was het aan plebaan-deken Merkx om de eerste tonen op het orgel te spelen. Dat deed hij door een improvisatie op het Roermonds volkslied. Aansluitend trakteerden Steijvers en Inoue de ruim driehonderd aanwezigen op werken van Bach, Mozart, Homilius, Merkel en Schuman die de veelzijdigheid van het muziekinstrument vertolkten.

Aan het einde van het concert overhandigde Jac Wijnands, projectleider van de renovatiestichting, het eerste exemplaar van een nieuwe brochure en cd over het kathedraalorgel aan bisschop Smeets en emeritus-bisschop Wiertz. Brochure en cd zijn vanaf nu te koop in het bezoekerscentrum van de kathedraal voor respectievelijk 5 en 10 euro.

Naar fotoreportage van de inzegening en het dank-je-wel-concert >>