Liturgie in de kathedraal

Eucharistieviering

Elke zondag om 11.30 uur.

Aanbidding

Van maandag tot en met vrijdag is er in de Jacobuskapel tijdens de reguliere openingsuren (14.00-17.00 uur) gelegenheid tot eucharistische aanbidding.

 

Musiceren in de kathedraal?

Koren en muziekgezelschappen die een viering in de kathedraal muzikaal willen begeleiden, zijn van harte welkom. Neem contact op via bijgaande link musiceren in de kathedraal

 

Nightfever en Lighttime

Een kaars aansteken, de liturgische muziek horen, tot rust komen, aanbidden, vergeving ontvangen, vragen stellen, je laten zegenen, een intentie opschrijven, een Bijbelcitaat ontvangen, er eenvoudig zijn, er zijn voor God. Dat is mogelijk tijdens de EvaVita-vieringen die maandelijks in de kathedraal worden gehouden en bekend staan als de evenementen ‘Nightfever’ en ‘Light-Time’.

De bijeenkomsten worden gedragen door mensen die biddend aanwezig zijn en op deze wijze ook de deuren van de kerk openen. Bovendien zijn er mensen op straat, die eenvoudig en vriendelijk uitnodigen om even de kerk binnen te lopen. De ervaring leert dat mensen graag even van het aanbod gebruik maken, want met gemiddeld ruim tweehonderd bezoekers per keer, hebben de evenementen aan belangstelling geen gebrek.

Nightfever
Op de donderdagavonden van 18.00 – 20.00 uur:
30 augustus
20 september
25 oktober
22 november
13 december
Light-time
Op de zaterdagmiddag van 14.00 – 16.30 uur:
11 augustus
22 september
27 oktober
24 november
15 december

Meer info: stuur een e-mail