Liturgie in de kathedraal

Eucharistieviering

Elke zondag om 11.30 uur.

Dagelijks is er in de Jacobuskapel tijdens de reguliere openingsuren (14.00-17.00 uur) gelegenheid tot eucharistische aanbidding.


Musiceren in de kathedraal?

Koren en muziekgezelschappen die een viering in de kathedraal muzikaal willen begeleiden, zijn van harte welkom. Neem contact op via bijgaande link musiceren in de kathedraal

 

Nightfever en Lighttime

Een kaars aansteken, de liturgische muziek horen, tot rust komen, aanbidden, vergeving ontvangen, vragen stellen, je laten zegenen, een intentie opschrijven, een Bijbelcitaat ontvangen, er eenvoudig zijn, er zijn voor God. Dat is mogelijk tijdens de EvaVita-vieringen die maandelijks in de kathedraal worden gehouden en bekend staan als de evenementen ‘Nightfever’ en ‘Light-Time’.

De bijeenkomsten worden gedragen door mensen die biddend aanwezig zijn en op deze wijze ook de deuren van de kerk openen. Bovendien zijn er mensen op straat, die eenvoudig en vriendelijk uitnodigen om even de kerk binnen te lopen. De ervaring leert dat mensen graag even van het aanbod gebruik maken, want met gemiddeld ruim tweehonderd bezoekers per keer, hebben de evenementen aan belangstelling geen gebrek.

Nightfever
Op de donderdagavonden van 18.00 – 20.00 uur:
29 augustus
12 september
24 oktober
28 november
19 december
Light-time
Op de zaterdagmiddag van 14.00 – 16.30 uur:
31 augustus
14 september
26 oktober
30 november
21 december

Meer info: stuur een e-mail